Menu

w_kuchni_agi

Gotowanie to pasja, przyjemność i relaks. Gotuj razem ze mną ;)

Pączki z serków homogenizowanych

w-kuchni-agi

IMG_20180212_182230

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 2 serki homogenizowane waniliowe (po 150 g)
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • olej
  • cukier puder

Wykonanie:

Jajka roztrzepać jak na jajecznicę, dodać serki waniliowe, dokładnie wymieszać do połączenia składników. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i sól i wymieszać, najlepiej przy pomocy widelca, na jednolitą masę.

Smażyć na głębokim oleju (ja użyłam wąskiego garnka - smaży się dłużej, ale moim zdaniem wygodniej) - nakładać przy pomocy łyżki niewielkie porcje na rozgrzany olej, i smażyć na złoty kolor. Jeśli ciasto nie chce się odklejać od łyżki najlepiej namoczyć ją co jakiś czas w oleju (nie tym na patelni tylko w zimnym!).

Gotowe pączki odsączyć w ręczniku papierowym, ostudzić i posypać cukrem pudrem. 

Smacznego!

 

© w_kuchni_agi
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci